Zoeken

Marokko gaat industriële gronden onteigenen

2 mei 2024 - 14:00 - Marokko

©

Minister van Industrie en Handel Ryad Mezzour heeft aangekondigd dat er juridische stappen zullen worden ondernomen om onbenutte industriële gronden terug te vorderen. Deze gronden, die zich bevinden in zowel oude als nieuwe industriële zones, zijn het onderwerp geworden van speculatie, wat tot grote onregelmatigheden heeft geleid.

Ryad Mezzour baseert zijn acties op het wettelijk kader 102.21, dat is ontworpen om deze gebieden te beschermen tegen speculatie en te zorgen voor een passend gebruik, met als doel de industriële ontwikkeling en werkgelegenheid te stimuleren.

Lees ook: Grondmaffia: oproep aan Koning Mohammed VI

De minister benadrukte tijdens een parlementaire vraagsessie dat de nieuwe investeringscharter een ​​eerlijke verdeling van investeringen over heel Marokko beoogt, in lijn met de koninklijke visie om investeringen op nationaal niveau te promoten. Deze politiek heeft industriële en investeringsprojecten van Tanger tot Agadir vergemakkelijkt, inclusief grote steden zoals Rabat en Casablanca.

Lees ook: Marokko onteigent grond familie Emir Qatar

Op het gebied van de luchtvaartindustrie benadrukte Mezzour de aanzienlijke vooruitgang van Marokko, dat zich nu in de top 20 van landen in deze sector bevindt. De ambitie is om deze dynamiek voort te zetten door het eerste volledig in Marokko geassembleerde vliegtuig te bouwen, parallel aan de ontwikkeling van de auto-industrie in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team