Zoeken

Marokko werkt aan nieuw masterplan voor luchthavens

23 april 2024 - 13:00 - Marokko

©

Marokko gaat een nieuw nationaal luchthaven-masterplan opstellen tot 2045. Het huidige plan, dat dateert van 2013, is verouderd en voldoet niet meer aan de veranderende eisen van de luchtvaartsector.

Het Marokkaanse directoraat-generaal voor de burgerluchtvaart (DGAC) heeft een studie gelanceerd om een ​​ontwikkelingsstrategie voor te stellen voor elk van de 20 luchthavens in het land, rekening houdend met de verwachte groei van het luchtverkeer tot 2045.

Lees ook: Marokko: visa voor Frankrijk verkocht voor €10.000

Het vorige nationale luchthavenplan dateert uit 2013 en werd opgesteld door Advanced Logistics Group (ALG). De noodzaak om de gegevens te actualiseren is onbetwist, gezien de impact van de Covid-19 pandemie op de luchtvaartsector, die aanzienlijke verstoringen van het luchtverkeer en annuleringen van vluchten heeft veroorzaakt.

Lees ook: Marokko verwacht explosieve groei luchthavens tegen 2040

Door de pandemie hebben luchtvaartmaatschappijen enorme verliezen geleden, waarbij sommige zelfs failliet zijn gegaan. Anderen overleefden dankzij staatssteun. De DGAC benadrukt dat ook luchthavens en luchtverkeersdienstverleners zwaar getroffen zijn door de crisis, met een aanzienlijke daling van het aantal passagiers en vluchten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team