Zoeken

Voedselvergiftigingen: ONSSA stelt Marokkanen gerust

2 mei 2024 - 09:00 - Marokko

©

Naar aanleiding van recente voedselvergiftigingsincidenten in Marokko, benadrukken de bevoegde instanties hun inspanningen om de burgers te beschermen tegen dergelijke gevaren. Dit nadat een groep mensen in de regio Al-Mhamid met voedselvergiftiging in het ziekenhuis belandde.

De Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit (ONSSA) voert inspecties uit in voedingsbedrijven en verleent vergunningen op basis van rapporten van een bevoegd comité, legde een woordvoerder van de dienst uit aan Kech24.

Lees ook: Voedselvergiftiging in Marrakech: twee doden en 24 zieken

Naast geplande inspecties voert de ONSSA ook onaangekondigde controles uit. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan hygiëne, kwaliteit en andere normen. Bij overtredingen kan de vergunning van een bedrijf worden geschorst of ingetrokken. De bevoegdheid om restaurants, fastfoodketens of "mahlabat" te sluiten ligt echter bij de gemeentelijke gezondheidsdiensten.

Lees ook: Veel bezorgdheid na reeks voedselvergiftigingen in Marokko

De ONSSA speelt ook een rol in gemengde commissies die onder toezicht staan van de lokale autoriteiten en de districtsgouverneur. Deze commissies voeren controles uit volgens een door de prefectuurdiensten opgesteld programma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team