Zoeken

Ali B vervolgd voor nieuwe aanranding

7 juni 2024 - 07:00 - Cultuur

©

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat Ali B vervolgd zal worden voor meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag, waaronder het aanranden van een vrouw in Heiloo. Deze aanklacht komt bovenop de reeds bestaande vervolging voor verkrachting van dezelfde vrouw, waardoor de rapper nu in totaal geconfronteerd wordt met beschuldigingen van twee verkrachtingen en twee aanrandingen bij drie verschillende vrouwen.

In een andere zaak wordt Ali B verdacht van het aanranden van Jill Helena, een voormalige kandidaat van "The Voice of Holland", in mei 2018 in Amsterdam. Het vermeende slachtoffer heeft aangegeven van haar spreekrecht gebruik te willen maken tijdens de rechtszaak. Daarnaast wordt Ali B vervolgd voor de verkrachting van Ellen ten Damme in april 2014 in Marokko, tijdens de opnames van het tv-programma "Ali B en de Muziekkaravaan". Ten Damme heeft echter besloten niet actief deel te nemen aan de rechtszaak.

Lees ook: Ali B. voor de rechter voor verkrachting, slachtoffer getuigt

De komende rechtszitting, die gepland staat voor woensdag 12 juni en donderdag 13 juni in de rechtbank van Haarlem, zal zich richten op twee formele aangiftes en een melding. De aangiftes zijn ingediend door het slachtoffer uit Heiloo en Jill Helena, terwijl de melding afkomstig is van Ellen ten Damme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team