Zoeken

Celstraf voor afhakken poten ezel in Marokko

18 oktober 2024 - 10:30 - Marokko

©

Een inwoner van het dorp Zaouia Ben Khlil is door de rechtbank van Zagora veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf, waarvan één maand onvoorwaardelijk, voor het verminken van een ezel. De man moet ook een boete van 200 dirham betalen.

De zaak dateert van eind Ramadan, toen het dier de akker van de beschuldigde zou zijn binnengedrongen om te grazen. Dit wekte de woede van de man op. "Met kwade bedoelingen heeft hij de achterpoten van het dier geamputeerd", aldus Lamine Lbayed, een activist.

Lees ook: Ezel verminkt in Marokko, beul vervolgd (video)

De zaak veroorzaakte veel ophef op sociale media nadat Lbayed de feiten had gedeeld. De Vereniging voor de Bescherming van Dieren en het Milieu van Marrakech heeft zich in de zaak gevoegd als benadeelde partij.

Lees ook: Barbaarse daad: poten ezel afgehakt in Marokko

De man werd gearresteerd door de koninklijke gendarmerie van Zagora en vervolgens voorgeleid aan de officier van justitie. Na betaling van een borgsom werd hij vrijgelaten, maar uiteindelijk veroordeeld voor "onnodige verminking van een lastdier", conform artikel 601 van het Wetboek van Strafrecht. De betaalde borgsom zal dienen ter dekking van de gerechtskosten, de rest van het bedrag wordt aan hem teruggegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team