25 oktober 2020 - 16:10 - Marokko
Ondanks de controverse die er bestaat over de effectiviteit van het medicijn Chloroquine in de strijd tegen het coronavirus, heeft Marokko besloten om door te gaan met het gebruik ervan. Hoewel uit een recente studie is gebleken dat het medicijn geen effect zou hebben, geeft het koninkrijk nog altijd de voorkeur aan een behandeling met Chloroquine omdat de resultaten positief zijn.
Volgens de viroloog en directeur van het virologielaboratorium van de Hassan II Universiteit in Casablanca, professor Moulay Mustapha Ennaji, heeft de behandeling nog geen tekortkomingen laten zien. Het veranderen van de behandeling van coronapatienten is in deze tijden waarin het aantal besmettingen oploopt een groot risico, meldt Hespress. "Het aantal gevallen is hoog en het zal waarschijnlijk nog meer toenemen. Het protocol dat we gebruiken, namelijk chloroquine, heeft goede resultaten opgeleverd. We hebben tussen de 1000 en 2000 genezingen per dag. Een geruststellend cijfer ook voor Marokkanen," zegt Ennaji.
Het Britse onderzoek waaruit zou blijken dat Chloroquine niet effectief is, legt volgens de professor een stammenstrijd bloot die er gaande is over dit onderwerp. "Er is de Pro-Raoult-clan die voor chloroquine is, en het andere kamp is tegen de adviezen van Raoult. En dus is er een soort oorlog tussen deze twee clans. Iedereen probeert te laten zien dat ze gelijk hebben," zegt hij.
Volgens de viroloog beschikt Marokko bovendien niet over de middelen om een andere behandeling te betalen. "Er zijn effectievere medicijnen, maar die kosten ongeveer 200 dollar. Chloroquine is de behandeling die Marokko zich nu kan veroorloven," aldus Ennaji.
Doden bij crash vliegtuig Marokkaanse luchtmacht
Rat valt letterlijk op hoofd Marokkaanse politicus tijdens radio-interview
Oorlog of niet, handel Marokko-Israël bloeit op
Iran wil banden met Marokko herstellen
Marokkaans automerk NamX wil Amerika veroveren
Marokko verwacht sterke daling prijs benzine
Doden bij crash vliegtuig Marokkaanse luchtmacht
Marokkaans automerk NamX wil Amerika veroveren
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
Designprijs voor elektrische mini-auto uit Kenitra
Marokkanen eisen meer rechten voor dieren