Zoeken

De dromen van Brahim Diaz

18 juli 2024 - 23:00 - Sport

©

In een interview met BeIn Sports blikt de Marokkaans international Brahim Diaz terug op zijn keuze om voor Marokko te spelen. Hij onthult zijn ambities en droomt van de Afrikaanse Gouden Bal.

"Ik moest kiezen tussen twee nationale teams en uiteindelijk koos ik voor Marokko, mijn keuze van het hart", aldus Diaz. Hij verkoos Marokko boven Spanje, een beslissing waar hij nog steeds blij mee is: "Het was een bijzonder gevoel. Ik ben Koning Mohammed VI en het Marokkaanse volk erg dankbaar."

Lees ook: Salaris Brahim Diaz stijgt

De aanvaller van Real Madrid onthult zijn droom met de Atlas Leeuwen: "Ik ben opgegroeid met waarden en principes, en ik weet hoe ik een teamspeler moet zijn. We zijn een familie en willen trofeeën winnen. Ik zal de jongeren (El Khannouss, Ben Seghir...) helpen. Ik ben ook jong, maar heb al wat ervaring."

"Mijn ultieme doel is om een trofee te winnen met mijn land en die aan het Marokkaanse volk te schenken, en dan de Afrikaanse Gouden Bal te winnen. We hebben een zeer sterke generatie. Het is nu normaal voor het nationale team om de halve finale van het WK te bereiken, en we moeten hard werken en blijven winnen. We moeten eerst als team trofeeën winnen. We zijn een heel goed team, zowel bij Real Madrid als in het nationale team."

Lees ook: Brahim Díaz wijst bod van 100 miljoen euro af

Diaz maakte zijn langverwachte debuut voor Marokko tegen Angola (1-0) op 22 maart en Mauritanië (0-0) op 26 maart in het grote stadion van Agadir. Hij gaf zijn eerste assist tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026, tegen Zambia en vier dagen later tegen Congo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team