Zoeken

FC Barcelona investeert in Marokkaans voetbaltalent

21 augustus 2024 - 13:50 - Sport

©

FC Barcelona breidt zijn wereldwijde netwerk van voetbalacademies uit met een nieuwe vestiging in Casablanca. Het is de tweede Barça Academy in het koninkrijk, na het succes van de academie in Rabat.

"Na het succes van de Barça Academy in Rabat, zet de club een strategisch project voort om de ontwikkeling van het voetbal in Marokko te bevorderen met de opening van een tweede Barça Academy in het land", aldus de Spaanse club in een verklaring.

Lees ook: FC Barcelona opent Barça Academy in Rabat

De Barça Academy Casablanca gaat in september van start en zal naar verwachting zo’n 500 jongens en meisjes verwelkomen. Zij zullen worden opgeleid volgens de voetbalprincipes en waarden van Barcelona.

Deze nieuwe academie is de 28e in zijn soort wereldwijd en maakt deel uit van het Barça Academy-project dat nu actief is in 48 landen op vijf continenten, inclusief trainingskampen en -campussen.

Lees ook: Mohammed VI voetbalacademie overrompeld door aanvragen na WK-succes Atlas Leeuwen

Het doel van de Barça Academies is om een "complete" opleiding te bieden en tegelijkertijd het imago van de club te versterken. "Voetbal en sport in het algemeen zijn instrumenten voor sociale cohesie en Barça is een wereldwijde drijvende kracht voor al deze waarden die het aan de samenleving bijdraagt", benadrukt de Catalaanse club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team