Zoeken

Zes jaar cel voor brute verkrachting toeriste in Marokko

22 september 2024 - 17:10 - Marokko

©

De rechtbank in Rabat heeft uitspraak gedaan in de zaak van de verkrachting van een buitenlandse toeriste in de hoofdstad van Marokko afgelopen november. Twee verdachten zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.

De hoofddader, leider van een watersportvereniging, kreeg vier jaar cel. Zijn medeverdachte, die aanwezig was tijdens de verkrachting, werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Beiden zijn schuldig bevonden aan het drogeren en verkrachten van het slachtoffer, een jonge studente met een passie voor watersport.

Lees ook: InDrive-chauffeur opgepakt in Rabat na aanranding influencer

Het incident vond plaats op een strand in Rabat. De hoofddader maakte misbruik van het feit dat het slachtoffer regelmatig langskwam en diende haar een sterk verdovend middel toe. De seksuele aanranding vond vervolgens plaats op een nabijgelegen parkeerplaats.

Lees ook: Belgische toeriste ontsnapt aan verkrachting in Marokko: verdachte gearresteerd

Het slachtoffer, dat zich de gebeurtenissen niet goed kon herinneren, realiseerde zich de volgende ochtend pas wat er was gebeurd dankzij haar vrienden. Een arts bevestigde dat ze was gedrogeerd en verkracht.

Na weken van onderzoek en medische expertise heeft de rechtbank uiteindelijk een besluit genomen. De twee verdachten, die in Rabat en Benslimane waren gearresteerd, zaten reeds in voorlopige hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team