Zoeken

Illegaal gokhal in hartje Tanger zorgt voor onrust

27 juli 2024 - 12:10 - Marokko

©

Bewoners van Tanger luiden de noodklok over een illegale gokhal die opereert onder het mom van een café in het centrum van de stad. Volgens hen trekt de zaak gokkers uit de hele stad aan en leidt het tot "de vernietiging van families".

De verontruste buurtbewoners vertelden aan Al Omk dat de autoriteiten de locatie al eens hadden gesloten, maar dat de eigenaar het op mysterieuze wijze heeft weten te heropenen. "Hij verdient er miljoenen mee, terwijl er tegelijkertijd grote sommen belastinggeld doorheen gaan," aldus de bewoners.

Lees ook: Saoediër sterft aan hartaanval na verlies in casino Tanger

De gokhal zou spelers geld lenen in ruil voor cheques, wat kan leiden tot financiële ondergang voor de gokkers en hun families als ze verliezen of niet kunnen terugbetalen. Bezoekers kunnen er ook geld storten via de app "Medina", gevestigd op Curaçao, of illegale loten kopen. De app biedt spellen aan zoals poker en roulette, en er kan worden gewed op sportuitslagen.

Lees ook: Marokkanen meer verslaafd aan drugs en gokken

De bezorgde burgers hebben al meerdere keren melding gemaakt bij de autoriteiten, wat eerder leidde tot een sluiting. Ze beweren echter dat de eigenaar nu pocht over connecties met een invloedrijk persoon die hem bescherming biedt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team