Zoeken

Van Larache naar EK-held, het familieverhaal van Lamine Yamal

15 juli 2024 - 09:40 - Sport

©

De familie van Lamine Yamal was eerder deze week op vakantie in Larache en reisde zondag naar Duitsland om de finale van het EK bij te wonen, waar Spanje Engeland versloeg. Ze waren vooral aanwezig om de jonge Spaans Marokkaanse speler te steunen, die afgelopen zaterdag zijn 17e verjaardag vierde.

"We zijn onder de indruk van wat Lamine doet. Hij is een voorbeeld van integratie en we zijn blij dat ze in Spanje zo gelukkig met hem zijn," vertelde Abdul, de oom van de Spaanse international, aan La Vanguardia. Abdul, de oudste van vijf broers, kwam naar Barcelona dankzij Fátima Nasraoui, zijn moeder en Lamine’s grootmoeder. "Ze kwam op 40-jarige leeftijd alleen naar Spanje en werkte hard om haar kinderen een voor een over te laten komen. Ik was de eerste, en daarna volgde Mounir, Lamine’s vader, toen hij 9 jaar oud was," aldus Abdul.

Lees ook: Lamine Yamal schiet Spanje naar EK-finale

Fátima, nu 73, nam in 1990 de veerboot vanuit Tanger naar Spanje, waar ze geen speciaal visum voor nodig had. Ze begon te werken op een camping in Llavaneres en werkte later in een bejaardentehuis in Vilassar de Mar voordat ze zich vestigde in Rocafonda. Fatima heeft al eerder wedstrijden van Lamine Yamal bijgewoond in Camp Nou, maar volgde de EK-finale vanuit Marokko, waar ze op vakantie is.

De aanvaller van Barcelona heeft een speciale band met zijn grootmoeder. Elke keer dat hij een vrije dag heeft, bezoekt hij haar in Rocafonda en vraagt hij haar om roerei en gepaneerde kip te maken. Onlangs kocht Lamine haar een huis met een patio in Rocafonda, waar ze al 30 jaar woont. In het eerste familieappartement op Plaza Joan XXIII, waar Lamine opgroeide, woonden tien mensen: Lamine, zijn ouders Mounir en Sheila, zijn grootmoeder Fatima, zijn oom Abdul, diens vrouw en hun vier kinderen.

Lees ook: Lamine Yamal viert 17e verjaardag met Marokkaanse thee en EK-finale

Lamine Yamal’s ouders, Mounir en Sheila Ebana, die van Equator-Guinese afkomst is, ontmoetten elkaar in Mataró (Barcelona). Ze kregen Lamine toen ze 21 jaar oud waren. Hoewel zijn ouders nu gescheiden zijn, waren ze beiden aanwezig zijn in Berlijn om de finale van het EK te bekijken en hun zoon te steunen. Met slechts 17 jaar is Lamine Yamal de jongste doelpuntenmaker van het EK, na zijn prachtige doelpunt tegen Frankrijk in de halve finale.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team