Zoeken

Latifa Raafat getuigt in drugszaak

28 september 2024 - 17:10 - Cultuur

©

De rechtszaak tegen de voormalige parlementariër en ex-voorzitter van voetbalclub WAC, Said Naciri, en de voormalige parlementariër Abdenbi Baioui, krijgt een nieuwe wending. Zangeres Latifa Raafat wordt opgeroepen om te getuigen voor het Hof van Beroep in Casablanca. Haar ex-man, Lhaj Ahmed Benbrahim, alias ’Escobar van de Woestijn’, zal ook getuigen in deze zaak.

De hoorzittingen werden vrijdag hervat in Casablanca. De advocaat van Said Naciri heeft verzocht om Latifa Raafat als getuige te horen. Haar ex-man, Lhaj Ahmed Benbrahim, is ook opgeroepen om te getuigen. Zijn status is echter veranderd van verdachte naar getuige en benadeelde partij, tot grote verbazing van de verdediging.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": kroongetuige zuivert naam Latifa Raâfat

Volgens de verdediging zijn er veel tegenstrijdigheden in de verklaringen van Lhaj Ahmed Benbrahim. Ze benadrukken dat Naciri geen relatie had met Benbrahim en dat Benbrahim documenten vanuit de gevangenis zou hebben vervalst. Naast Latifa Raafat en haar ex-man zijn ook andere getuigen opgeroepen.

Lees ook: Latifa Raâfat ondervraagd door rechter

De ’Escobar van de Woestijn’ heeft Said Naciri en Abdenbi Baioui in de problemen gebracht. De twee voormalige leiders van de PAM-partij worden samen met ongeveer tien anderen vervolgd in deze internationale drugszaak. De zaak is ontstaan door beschuldigingen van de drugsbaron, die beweert dat invloedrijke personen hebben geprofiteerd van zijn vrijgevigheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team