Zoeken

Marokkaan van brug geduwd in Frankrijk, verdachten voor de rechter

28 juni 2024 - 14:40 - Marokko

©

Drie jaar na de dood van Houssin Ouhaj, die in 2021 van een brug in het Franse Lyon werd gegooid, staan ​​twee mannen eind deze week voor de rechter. De verdachten moeten zich verantwoorden voor "het niet helpen van een persoon in gevaar" en "onopzettelijke doodslag".

Houssin Ouhaj, die niet kon zwemmen, verdronk na van de brug La Guillotière te zijn geduwd. De verdachten, afkomstig uit Oyonnax, hadden die avond twee flessen wodka en een fles whisky gedronken, gevolgd door vier flessen wijn en andere sterke dranken.

Lees ook: Marokkaan van brug gegooid in Frankrijk

Na een aanvaring met andere personen op de oever van de Rhône, pakte de stevigste van de groep Ouhaj vast en gooide hem in de rivier. De andere mannen grepen niet in en verlieten de plaats zonder om te kijken.

De hoofdverdachte ontkent met klem dat hij Houssin Ouhaj wilde doden. Hij beweert dat hij dacht dat het slachtoffer kon zwemmen en de oever zou bereiken.

Lees ook: Bejaarde vrouw overleden na val van brug in Marokko

De familie van Ouhaj hoopt op gerechtigheid. "Hij was op de verkeerde plaats op het verkeerde moment," aldus Isabelle Nabucet, hun advocaat. "Hij heeft de prijs betaald voor de dronkenschap en agressie van anderen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team