Zoeken

Marokko importeert grote hoeveelheden kalveren uit Europa

20 september 2024 - 13:50 - Marokko

©

Marokko zet de import van kalveren voor slacht en vetmesten voort. Afgelopen dinsdag arriveerde er een nieuwe lading van meer dan 1300 dieren in de haven van Jorf Lasfar, afkomstig uit Frankrijk.

De kalveren werden rechtstreeks vanuit de haven van Marseille naar Marokko vervoerd met een schip. Volgens een bron uit de sector zijn de dieren geïmporteerd door twee leveranciers uit de provincies El Jadida en Ouarzazate.

Lees ook: Marokko importeert schapen uit Roemenië

"De geïmporteerde kalveren behoren tot verschillende rassen, waaronder Holstein en Limousin," aldus de bron. "Het doel is om de markt voor rood vlees in Marokko te stimuleren." Voordat de dieren het land in mochten, zijn ze uitgebreid gecontroleerd en hebben ze een quarantaineperiode van 15 dagen doorlopen, onder toezicht van de nationale voedselveiligheidsautoriteit ONSSA.

Deze import past in het beleid van de Marokkaanse overheid om het tekort aan runderen en kalveren voor de slacht aan te vullen en de nationale veestapel te versterken. Vorige week werden er ook al dieren geïmporteerd, toen per vrachtwagen.

Lees ook: Uruguayaans vee voor Marokko

Een woordvoerder van de Marokkaanse Federatie van Veehouders benadrukt dat de import van runderen en kalveren bedoeld is om de rode vlees sector te ondersteunen en de nationale veestapel te vergroten. Marokkaanse importeurs halen hun dieren voornamelijk uit Spanje en Frankrijk, maar ook uit Ierland en Portugal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team