Zoeken

Marouane Chamakh maakt onthullingen over coaches

21 juli 2024 - 13:00 - Sport

©

In een recent interview blikte oud-voetballer Marouane Chamakh terug op de verschillende coaches die zijn carrière hebben gevormd.

De voormalige Atlas Leeuw sprak vol lof over Elie Baup, die hem zijn debuut gaf bij Girondins de Bordeaux in Frankrijk, en Michel Pavon, die hem voor het eerst in de basisopstelling zette. Ook noemde hij Ricardo, die hem discipline bijbracht, en het duo Laurent Blanc en Jean-Louis Gasset, met wie hij een goede band had.

Lees ook: Marouane Chamakh: "Club weigerde me naar Marokkaanse jeugdselectie te laten gaan"

Chamakh was vooral lovend over Arsène Wenger, van wie hij veel heeft geleerd en met wie hij een wederzijds respect deelde. "De trainingen met Arsène waren uitzonderlijk", aldus Chamakh.

Lees ook: Marouane Chamakh blikt terug op eerste oproep Marokko

Een andere belangrijke figuur in zijn carrière was Badou Zaki, de bondscoach die hem zijn eerste interland voor Marokko liet spelen. Chamakh beschreef zijn gevoelens bij deze oproep als "innerlijk koken" en noemde het een droom die uitkwam. Hij erkende dat het voor Zaki geen gemakkelijke beslissing was om een jonge speler op te stellen en de gevestigde orde te doorbreken. Chamakh benadrukte zijn dankbaarheid jegens Zaki die het risico nam en hem een kans gaf. "Ik ben Badou Zaki alles verschuldigd, want hij heeft dat risico genomen. Het was niet makkelijk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team