Zoeken

Marrakech krijgt stadstunnels tegen verkeersdrukte

28 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zou hebben toegegeven aan de druk van de autoriteiten in Marrakech om stadstunnels aan te leggen in de stad. De stadstunnels zijn bedoeld om de verkeersstroom te verbeteren in aanloop naar de Afrika Cup 2025 en het WK 2030, die beide in Marokko zullen plaatsvinden.

De burgemeester van Marrakech en de gouverneur van de regio pleitten al enige tijd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken voor de bouw van de ondergrondse tunnels. De druk lijkt nu zijn vruchten af te werpen, want het departement van Abdelouafi Laftit heeft toestemming gegeven voor de realisatie van deze infrastructuurwerken.

Lees ook: Rabat krijgt nieuwe ondergrondse tunnels

De tunnels maken deel uit van het ontwikkelingsplan 2020-2027 voor de regio Marrakech-Safi. In totaal zullen er zeven stadstunnels worden gebouwd onder verschillende rotondes in de stad. De financiering komt van de regio, de gemeente Marrakech en het ministerie van Vervoer en Uitrusting.

De eerste stadstunnel komt op de rotonde Ayachi. De tweede verbindt de weg van Safi met de spoorbrug. De derde komt op de kruising van de ringweg en de weg naar Essaouira. De vierde wordt gebouwd in het centrum van de wijk Gueliz, op het kruispunt van de Avenue Mohammed V en de Avenue Abdelkrim El Khattabi. De vijfde stadstunnel komt op de Place "16 Novembre", op het kruispunt van de Avenue Mohammed V en de Avenue Hassan II.

De zesde stadstunnel wordt gebouwd op de Place Al Massira, op het kruispunt van de Avenue Mohammed VI en de Avenue Hassan II, in de buurt van het treinstation. De zevende en laatste tunnel, die niet in het programma van 2022 was opgenomen, komt op de rotonde van het Grote stadion van Marrakech.

Lees ook: Nieuwe ondergrondse tunnels geopend in Tetouan

De ondergrondse tunnels zullen elk 60 miljoen dirham kosten, behalve de tunnel op de Place Al Massira, die 100 miljoen dirham zal kosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team