Zoeken

Prinses Lalla Asmaa viert 59e verjaardag

29 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marokko viert deze zondag de 59e verjaardag van Prinses Lalla Asmaa, dochter van wijlen Koning Hassan II en zus van Koning Mohammed VI.

Lalla Asmaa is een prinses die zich al jarenlang inzet voor kinderen met speciale behoeften, met name dove en slechthorende kinderen. Als voorzitter van de Lalla Asmaa Stichting biedt ze zowel morele als praktische steun aan deze kwetsbare groep.

Lees ook: Dochter prinses Lalla Asmaa met Adil El Hajji getrouwd

De stichting biedt gespecialiseerd onderwijs en technische ondersteuning, zoals hoortoestellen en cochleaire implantaten, om kinderen te helpen integreren in de samenleving. Dankzij samenwerkingen met universiteiten kunnen afgestudeerden nu ook hoger onderwijs volgen. Daarnaast biedt de stichting beroepsopleidingen aan.

Prinses Lalla Asmaa’s inzet gaat verder dan Marokko. Samen met de First Lady van Ivoorkust lanceerde ze een project om Afrikaanse kinderen hun gehoor terug te geven en opende ze een centrum voor gehoordiagnose en -revalidatie.

Lees ook: Prinses Lalla Asmaa viert einde schooljaar met kinderen (video)

Haar toewijding aan sociale en liefdadigheidsinitiatieven maakt haar een rolmodel voor velen. Het Marokkaanse volk brengt vandaag hulde aan deze prinses die een blijvende impact heeft op het leven van kinderen met gehoorproblemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team