Zoeken

Rapper Morad terug de cel in

20 juli 2024 - 11:20 - Cultuur

©

Morad, succesvolle Spaanse rapper van Marokkaanse afkomst, zit weer vast in de gevangenis Brians 2. Zijn voorwaardelijke vrijlating is ingetrokken door de rechter op verzoek van het Openbaar Ministerie.

De rapper zat sinds april een gevangenisstraf van zes maanden uit voor een verkeersovertreding in 2022. Hij had de afgelopen tijd een semi-vrij regime, waarbij hij van maandag tot donderdag overdag buiten de gevangenis mocht verblijven.

Lees ook: Rapper Morad bekritiseerd om verdedigen Koning Mohammed VI

Het is niet de eerste keer dat Morad in aanraking komt met justitie. In februari van dit jaar kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar voor een confrontatie met de politie tijdens het filmen van een videoclip in 2021. Daarnaast moest hij een boete van 900 euro betalen.

Lees ook: Rapper Morad veroordeeld tot twee jaar cel

In een andere rechtszaak betaalde Morad in februari 10.000 euro schadevergoeding aan een politieagent die hij had gefilmd en beledigd tijdens een bekeuring. In mei eiste het Openbaar Ministerie ook zes jaar cel tegen hem voor het bedreigen van agenten met een wapen tijdens de avondklok in 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team