– 2 eetlepels boter
– 1 grote fijngehakte ajuin
– 1 eetlepel gehakte peterselie
– Zout en peper
– 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
– 2 eetlepels bloem
– 1/4 liter melk
– 6 hardgekookte eieren
– 150 g paneermeel
Frituur:
– 2 opgeklopte eieren
– 2 eetlepels paneermeel
– Frituurolie
Laat de boter smelten in een pan. Voeg de ajuin, peterselie, peper en zout toe en laat 7 minuten al roerend koken. Voeg de nootmuskaat en bloem toe en blijf roeren.
Voeg de melk geleidelijk aan toe en laat nog 10 minuten al roerend koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Hak de hardgekookte eieren fijn in een kom en voeg het afgekoeld mengsel toe. Meng zachtjes door elkaar.
Voeg 150 g paneermeel toe en meng opnieuw. Vorm balletjes met de handen, dompel ze in de opgeklopte eieren en rol ze in het paneermeel.
Frituur de Marokkaanse kroketten ongeveer 3 minuten in hete frituurolie. Serveer warm.
Briouats met aardappelen en mozzarella
Chermoula
Vegetarische stoofschotel met pompoen en witte bonen
Marokkaanse thee
Rghaifs met lamsvlees
Loubia