Zoeken

Renault produceert eerste hybride auto in Marokko

14 juli 2024 - 08:00 - Economie

©

Renault heeft in zijn fabriek in Tanger de productie gestart van de Dacia Jogger, de eerste hybride auto die in Marokko wordt gemaakt. Deze gezinsauto met vijf tot zeven zitplaatsen is bedoeld voor zowel de export als de binnenlandse markt.

De productiecapaciteit van de Jogger in Tanger zal op termijn 120.000 auto’s per jaar bereiken. Meer dan 2500 medewerkers zijn opgeleid voor de productie, waarvan 700 specifiek voor de elektrische componenten. Er zijn ook dertig nieuwe robots geïnstalleerd.

Lees ook: Renault produceert 100% elektrische "Mobilize Duo" in Marokko (video)

Volgens minister van Industrie en Handel Ryad Mezzour zullen er dagelijks 200 Dacia Joggers van de band rollen. De Jogger, die in 2022 in Europa werd gelanceerd, is daar een groot succes met meer dan 100.000 verkochte exemplaren vorig jaar. Dit biedt volgens de minister grote exportkansen voor Marokko.

Lees ook: Renault zet in op Marokko met nieuw R&D centrum in Tanger

De productie van de Jogger in Marokko is een bewijs van de versterkte samenwerking tussen Marokko en Renault, en het succes van de Marokkaanse auto-industrie, aldus het ministerie. Met dit nieuwe model zet Marokko stappen richting elektrisch en hybride rijden, in lijn met de koninklijke richtlijnen. Vanaf 20 september is de Dacia Jogger verkrijgbaar bij alle Dacia-dealers in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team