Zoeken

Rusland weigert massaal visa aan Marokkanen

4 oktober 2024 - 18:00 - Marokko

©

Rusland heeft het aantal visa dat wordt afgegeven aan Marokkanen de afgelopen maanden drastisch verminderd volgens Russische diplomatieke bronnen.

"Vier van de vijf visumaanvragen van Marokkanen en Algerijnen worden over het algemeen afgewezen, maar ook die van veel andere buitenlanders", vernam Maghreb Intelligence van deze Russische diplomatieke bronnen. De Russische autoriteiten zeggen bang te zijn voor terroristische aanslagen en een massale toestroom van illegale immigranten in de context van de oorlog met Oekraïne.

Lees ook: Rusland zet Marokkaanse studenten uit

De visumaanvragen worden centraal behandeld door het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken, dat strenge regels hanteert. De enige uitzondering geldt voor studenten die ervoor kiezen om in Rusland te studeren. Ondanks de oorlog is er in Marokko nog steeds veel vraag naar studieverblijven in Rusland, vooral onder jongeren die naar grote Russische steden gaan voor studies in de geneeskunde en farmacie.

Lees ook: Rusland kondigt visumvrijstelling aan voor burgers van Arabische landen

Het Russische consulaat-generaal in Casablanca verstrekte bijvoorbeeld dagelijks vijf tot tien studentenvisa. Deze procedure is eind september stopgezet, terwijl het studiejaar begin oktober is begonnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team