Zoeken

Samy Mmaee’s bericht aan bondscoach Walid Regragui

30 augustus 2024 - 07:00 - Sport

©

Samy Mmaee, de 27-jarige verdediger die zijn carrière begon bij Standard Luik, staat op het punt om zijn debuut te maken in de prestigieuze Champions League. Dit doet hij met zijn huidige club Dinamo Zagreb, de koploper in de Kroatische competitie. Ondanks deze mijlpaal in zijn clubcarrière, is Mmaee sinds de aanstelling van Walid Regragui als bondscoach niet meer opgeroepen voor het Marokkaans elftal.

Mmaee’s voetbalreis bracht hem langs verschillende clubs. Na het winnen van de Beker van België met Standard Luik in 2016, werd hij uitgeleend aan Maastricht en speelde hij vervolgens drie seizoenen voor Sint-Truiden. In 2021 maakte hij de overstap naar Ferencváros TC in Hongarije, waar hij zowel het kampioenschap als de beker won. Nu, bij Dinamo Zagreb, lonkt de Champions League. "Spelen in de Champions League is een droom die ik wil verwezenlijken", vertelt Samy Mmaee aan La Dernière Heure.

Lees ook: Ryan en Samy Mmaee weigeren met Walid Regragui te spreken

De Marokkaanse international voelt zich thuis bij Dinamo Zagreb, waar hij een vaste waarde is in de basisopstelling. "Alles gaat momenteel erg goed. Ik heb me snel aangepast, speel elke wedstrijd en we boeken goede resultaten". De speler Sblikt ook terug op zijn tijd in België, waar hij het gevoel had dat zijn talent niet volledig werd erkend, zowel bij Standard als bij Sint-Truiden. "Wanneer je België verlaat, krijg je meer respect als voetballer. Je wordt gezien als een volwaardige speler en niet langer als een jeugdspeler. Je status verandert volledig."

Samy Mmaee heeft geen spijt van zijn overstap naar Dinamo Zagreb, dat hij beschouwt als de grootste club van Kroatië en een van de beste van Europa. "Ik hou van winnen. Ik wilde bij een team horen dat wint en dominant is." Hij is trots op zijn carrière tot nu toe en benadrukt dat niet veel spelers van zijn generatie zo’n succesvolle route hebben afgelegd. Hij noemt ook zijn jongere broer Ryan, die net als hij bij Standard begon en nu speelt voor Stoke City in de Engelse tweede divisie.

Lees ook: Marokkanen kwaad op gebroeders Mmaee

Ondanks zijn successen op clubniveau, blijft een terugkeer naar het Marokkaanse nationale team voorlopig uit. Sinds Regragui het roer overnam, is Mmaee niet meer geselecteerd, zelfs niet voor het WK in Qatar. "De situatie is niet veranderd. Het is een keuze van de coach", zegt Mmaee. Hoewel hij teleurgesteld is, blijft hij beschikbaar voor zijn land. "Ik ben altijd beschikbaar en klaar om voor Marokko te spelen. Als de situatie verandert, zou ik graag terugkeren. Zo niet, dan relativeer ik het."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team