Zoeken

Traditionele Marokkaanse hammams in gevaar

2 september 2024 - 18:50 - Marokko

©

Parlementslid Loubna Sghiri luidt de noodklok over de penibele situatie van werknemers in traditionele Marokkaanse hammams. Door de waterschaarste in Marokko zijn de werkdagen teruggebracht tot drie per week, wat leidt tot grote onzekerheid voor zo’n 200.000 mensen.

Volgens Sghiri werken deze mensen zonder enige wettelijke bescherming of sociale zekerheid. De relatie tussen werknemers en hammam-eigenaren wordt vaak gekenmerkt door uitbuiting en onbetaald werk, en valt niet onder de Marokkaanse arbeidswetgeving.

Lees ook: Hamams gesloten, spa’s open: het Marokkaanse paradox

"Hammams zijn altijd al gesloten en gecontroleerde omgevingen geweest, waar de inspectiediensten van uw ministerie geen toegang toe hebben", aldus Sghiri in een vraag aan minister Younes Sekkouri van Economische Inclusie, Kleine Ondernemingen, Werkgelegenheid en Vaardigheden. Ze benadrukt dat de economische en sociale crisis voor deze groep werknemers is verergerd door de recente beperking van het aantal werkdagen.

Lees ook: Hamams in Marokko fors duurder

Loubna Sghiri vraagt de minister welke maatregelen hij van plan is te nemen om deze kwetsbare werknemers te beschermen en hen een waardig leven te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team