Zoeken

Viper Shield, nieuw elektronisch oorlogsvoeringssysteem voor Marokkaanse F16’s

29 juni 2024 - 18:00 - Marokko

©

De 25 F-16 Block 70/72 gevechtsvliegtuigen die Marokko vorig jaar bij de Verenigde Staten bestelde, worden uitgerust met het elektronische oorlogvoeringssysteem Viper Shield. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie donderdag bekend.

Het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin, dat de F-16 Block 70/72 bouwt, is ook verantwoordelijk voor de productie van de Viper Shield. Het systeem zal worden geleverd aan vijf landen: Marokko, Bahrein, Bulgarije, Slowakije en Taiwan. De productie, met een kostenplaatje van 520 miljoen dollar, moet uiterlijk 30 juni 2028 worden afgerond.

Lees ook: Marokko koopt 24 F16-vliegtuigen van de Verenigde Staten

Viper Shield, ook wel bekend als Electronic Warfare systeem, zal de veiligheid van de F-16’s versterken en hen in staat stellen hun missies succesvol uit te voeren. "De moderne, volledig digitale architectuur verbetert de prestaties van het systeem, vermindert de omvang en het gewicht en vereenvoudigt toekomstige upgrades", aldus de Amerikaanse producent van elektronische oorlogvoeringssystemen L3Harris.

"De softwaregedefinieerde technologische componenten van Viper Shield maken het mogelijk om een ongeëvenaard digitaal radarwaarschuwingssysteem en robuuste digitale tegenmaatregelen te integreren in een volledig intern gemonteerd systeem", vervolgt L3Harris.

Lees ook: F16 van Lockheed Martin binnenkort in actie in Marokko

Het Amerikaanse defensiebedrijf voegt toe dat "het open ontwerp van het systeem naadloze integratie mogelijk maakt van beproefde elektronische oorlogvoeringsapplicaties, waardoor geavanceerde mogelijkheden worden geboden om toekomstige bedreigingen te bestrijden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team