Zoeken

Zullen Marokkanen dit jaar Eid ul-Adha kunnen vieren?

30 april 2024 - 15:00 - Marokko

©

De recordprijzen van rood vlees in Marokko de afgelopen weken baren de leden van het Marokkaanse parlement zorgen. Tijdens de vragenronde van maandag stelden zij de regering vragen over de prijsstijgingen.

De oppositiepartij PS wil van de regering weten waarom de prijzen van veevoer zo sterk zijn gestegen, net op het moment dat Eid ul-Adha nadert. De partij vraagt ​​welke maatregelen de regering heeft genomen of van plan is te nemen om de nationale veestapel te beschermen.

Lees ook: Marokko wil 600.000 schapen importeren voor Eid ul-Adha

De UC-partij maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van lammeren voor het offerfeest en of die tegen betaalbare prijzen te koop zullen zijn. De partij Istiqlal wil weten welke stappen de regering wil nemen om een ​​goede viering van Eid ul-Kebir te garanderen.

In zijn antwoord erkende de woordvoerder van de regering, Mustapha Baïtas, dat de subsidie ​​van 500 dirham per geïmporteerd dier voor veehouders is mislukt. Hij voegde eraan toe dat Marokko "niet over veel gespecialiseerde importeurs op dit gebied beschikt".

Lees ook: Eid ul-Adha 2024: schapen nog duurder!

Met nog maar enkele weken te gaan tot Eid ul-Adha richten Marokkanen met een beperkt budget hun hoop op de regering. Ze hopen op een daling van de veevoederprijzen vóór het feest, ondanks de negatieve effecten van de ernstige droogte die het koninkrijk al jaren treft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team