Zoeken

Adel Taarabt kritisch over spelwijze Marokkaans elftal

3 juni 2024 - 19:00 - Sport

©

Adel Taarabt, middenvelder van Al-Nasr, heeft kritiek geuit op de manier van spelen van het Marokkaans elftal tijdens de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust. Volgens Taarabt had de selectie met meer kwaliteit in 20 minuten de wedstrijden kunnen beslissen.

"De kwaliteit van de spelers van de Marokkaanse ploeg is zodanig dat we in 20 minuten de wedstrijd hadden moeten kunnen beslissen," aldus Taarabt. Marokko werd in de achtste finale van de Afrika Cup uitgeschakeld door Zuid-Afrika (0-2). "Tegen Zuid-Afrika keek de ploeg te veel naar de bal zonder druk te zetten," merkt de Marokkaanse international op. "Het was te gemakkelijk om de bal van hen af te pakken. Tegen andere teams op het WK werkte dit systeem wel, maar voor de Afrika Cup was het niet geschikt."

Lees ook: Adel Taarabt, Walid Regragui’s verrassing?

Adel Taarabt maakt zelf geen deel uit van de selectie van Walid Regragui voor de komende wedstrijden van Marokko tegen Zambia en Congo Brazzaville, kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. De 35-jarige speler bevestigt dat hij in het verleden een uitnodiging van bondscoach Badou Zaki heeft geweigerd om zich bij de nationale ploeg te voegen.

Lees ook: Adel Taarabt: "Ik heb de Ferrari verkocht"

Over een mogelijke terugkeer naar Raja Casablanca is Adel Taarabt terughoudend. De middenvelder stelt dat hij zijn carrière niet bij die club kan afsluiten, uit respect voor de status en historie van Raja.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team