Zoeken

Adil Rami: "Tranen om gemiste kans met Marokko"

15 oktober 2024 - 09:40 - Sport

©

Oud-international Adil Rami, wereldkampioen met Frankrijk in 2018, onthult dat hij bijna gedwongen werd om voor Frankrijk te kiezen in plaats van Marokko.

"Ik had er enorm van genoten om voor Marokko te spelen, natuurlijk. Het is een trots", vertelt Rami tijdens een livestream. Zijn toenmalige trainer bij Lille, Claude Puel, adviseerde hem echter anders: "Je kent die wereld nog niet, neem je tijd, leg jezelf geen beperkingen op." Puel zag een toekomst voor Rami in het Franse elftal, maar daar stond de speler zelf niet bij stil.

Lees ook: Adil Rami bedreigd en aangevallen na wedstrijd

"Ik had nooit durven dromen van een profcarrière, het gebeurde allemaal in acht maanden tijd", aldus Adil Rami. "Dromen van het Franse elftal was onmogelijk, dus wilde ik voor Marokko spelen." Maar Puel raadde hem dat af, met alle respect voor Marokko. "Hij zei dat ik mezelf geen barrières moest opleggen." Rami ervoer dit als een dwangbevel en had het er moeilijk mee. "Ik herinner me dat ik in mijn kamer heb gehuild. Ik dacht, Puel heeft me mijn profdebuut gegeven, ik kan hem niet teleurstellen, ik ben hem te veel verschuldigd. Ik was ontzettend verdrietig. Stel je voor dat ik voor Marokko kies en hij me niet meer opstelt, dan ben ik eraan", vervolgt de voormalig verdediger.

Lees ook: Adil Rami aan de slag voor Amazon Prime Video

Met Frankrijk nam Adil Rami deel aan Euro 2012 en haalde hij de finale van Euro 2016. In 2018 won hij de wereldbeker zonder een minuut te spelen. Na zijn interlandcarrière werd hij in 2022 voetbalanalist voor Franse zenders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team