Zoeken

Adriana Karembeu’s Marokkaanse droom

19 juli 2024 - 11:20 - Cultuur

©

Sinds 2019 is Adriana Karembeu de trotse eigenaar van het vijfsterrenhotel Palais Ronsard in Marokko. In een exclusief interview met Gala vertelt het voormalige topmodel en tv-presentatrice hoe dit project in Marrakech tot stand kwam.

Adriana Karembeu werd verliefd op Marokko na verschillende bezoeken aan het koninkrijk, zowel alleen als model als met haar toenmalige partner Aram Ohanian, die al 40 jaar in Marokko woont. "Ik werd verliefd op dit land, de cultuur, de mensen, de geschiedenis... Mijn ex-man hield ervan om gasten te ontvangen. Toen we de plannen maakten voor ons toekomstige huis in Marrakech, zei hij elke dag dat hij kamers wilde toevoegen voor vrienden. Op een avond zei ik tegen hem dat hij in dat tempo beter een hotel kon bouwen", vertelt ze.

Lees ook: Adriana Karembeu en haar 5-sterrenpaleis in Marrakech

En zo geschiedde. Palais Ronsard, gelegen op twintig minuten van het centrum van Marrakech, opende zijn deuren op 1 maart 2019. Oorspronkelijk was het bedoeld als vakantiehuis, niet als hotel. "We wilden dat mensen zich hier thuis zouden voelen, en ik denk dat we daarin geslaagd zijn", zegt Adriana Karembeu verheugd. Het model geeft toe dat ze zich "als een prinses" voelt in Palais Ronsard, haar "paradijs". Ook haar dochter Nina voelt zich er thuis. "Mijn dochter is dol op Palais Ronsard. Ze denkt dat het haar huis is. Omdat ze hier geboren is en altijd hier heeft gewoond. De mensen die er werken, zijn een beetje zoals haar familie...".

Voor het ontwerp en de inrichting van dit vijfsterrenhotel deden Adriana Karembeu en Aram Ohanian een beroep op binnenhuisarchitect Gil Dez en decoratrice France Ansaldi. Adriana Karembeu zorgde ervoor dat "alles perfect was". "We legden hem uit wat we wilden en hij maakte onze dromen werkelijkheid", legt ze uit. Palais Ronsard combineert traditie en moderniteit, een mix van koloniale woning, Toscaanse villa en Marokkaans paleis. Het hotel heeft 28 suites, waaronder 6 privépaviljoens van 175 tot 190 m² met elk een zwembad en een tuin. In Palais Ronsard "zijn geen twee kamers hetzelfde", verzekert het topmodel.

Lees ook: Adriana Karembeu en haar 5-sterrenpaleis in Marrakech

Het vijfsterrenhotel beschikt ook over drie restaurants, waarvan Le Jardin d’Hiver het meest bekend is. "We hebben chef-kok Alexandre Thomas uit Monaco gevraagd om een eenvoudig menu samen te stellen", vervolgt Adriana Karembeu. De sterrenchef biedt er gerechten uit Zuid-Frankrijk en Marokko aan. In 2020 ontving het restaurant de Prix Versailles voor het mooiste restaurant ter wereld. "We hadden het helemaal niet verwacht. Onze inspanningen werden erkend. Dat deed ons goed", zegt het model verheugd. In Palais Ronsard kunnen gasten ook genieten van de spa of de "prachtige" fitnessruimte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team