Zoeken

Het advies van Koning Hassan II aan Latifa Raafat

31 augustus 2024 - 23:30 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Latifa Raafat koestert warme herinneringen aan haar ontmoetingen met wijlen Koning Hassan II. Ze vertelt dat ze vanaf het begin van haar artistieke carrière waardevolle adviezen van de vader van Koning Mohammed VI heeft gekregen.

In een interview met Al3omq onthulde Latifa Raafat dat Koning Hassan II haar aanmoedigde om zich te richten op Marokkaanse muziek, vooral wanneer ze oosterse liedjes probeerde te interpreteren. Hij vroeg haar ook om oude nummers die hij graag hoorde opnieuw uit te brengen. Latifa Raafat heeft altijd geprobeerd dit advies op te volgen en koos ervoor haar carrière in Marokko voort te zetten, in tegenstelling tot sommige collega’s die naar het buitenland vertrokken.

Lees ook: Zangeres Latifa Raafat blikt terug op band met Hassan II

Latifa Raafat benadrukte dat ze, anders dan sommige andere zangers, nooit heeft geleden onder de vermeende voorkeur voor buitenlandse artiesten tijdens evenementen, zowel financieel als moreel. Ze zegt altijd de nodige steun te hebben gekregen bij het managen van haar carrière, zowel in Marokko als in het buitenland.

Over het dragen van een hoofddoek en een mogelijk afscheid van de muziekwereld zei Latifa Raafat dat de hoofddoek niet alleen voor artiesten is en dat vrouwen die ervoor kiezen om deze te dragen, gezegend zijn. Ze sluit niet uit dat ze ooit stopt met zingen, "maar als mijn passie voor muziek blijft, denk ik niet dat ik een last voor het publiek zal zijn".

De zangeres legde ook uit waarom ze de laatste tijd minder muziek heeft uitgebracht. Haar werkwijze verschilt van die van jonge artiesten, zei ze. Ze is gewend om één album per jaar uit te brengen, terwijl jongere artiesten liever om de paar maanden nieuwe muziek uitbrengen, iets wat zij moeilijk vindt. Ze wees ook op de coronapandemie, haar zwangerschap en de geboorte van haar dochter Elmass in 2019, evenals het gebrek aan festivals, als redenen voor haar afwezigheid. "Mijn afwezigheid was een persoonlijke keuze, ik ben niet buitengesloten zoals veel artiesten hebben beweerd", aldus Latifa Raafat.

Lees ook: Samira Said deelt herinneringen aan Koning Hassan II

Samen met haar man heeft Latifa Raafat besloten om hun dochter Elmass uit de schijnwerpers te houden totdat ze oud genoeg is om zelf belangrijke beslissingen te nemen. "Ik ben bang dat ze later niet bekend wil zijn en me dat kwalijk neemt. Elmass houdt van zingen, maar ik zal haar niet aanmoedigen om de muziekwereld in te gaan, want de omstandigheden zijn nu anders dan in de gouden tijden. Ik hoop dat ze gaat studeren en een beroep kiest dat ver van de kunstwereld af staat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team