Zoeken

Ahmed Younoussi: van onder een vrachtwagen tot acteur in Spanje

28 juni 2024 - 07:00 - Wereld

©

Ahmed Younoussi, kwam op 9-jarige leeftijd van Marokko naar Spanje verstopt onder een vrachtwagen. Hij is het levende bewijs van een opmerkelijke ommekeer. Zijn uitzonderlijk verhaal wordt in een kortfilm verteld, waarin Younoussi zichzelf speelt. De film, getiteld "14.4", vertelt het waargebeurde verhaal van zijn reis van Marokko naar Spanje en hoe een onverwachte kans zijn leven veranderde.

Toen de oorspronkelijke acteur voor de rol zich niet meldde, kreeg Ahmed Younoussi de kans om zichzelf te spelen in de kortfilm. Regisseur Sergio Peris-Mencheta zag iets bijzonders in Younoussi’s natuurlijke acteertalent en besloot verder te gaan dan alleen een film. Het verhaal inspireerde tot het maken van een theaterstuk over Ahmed Younoussi’s leven. Dit stuk werd ontwikkeld in samenwerking met acteur Juan Diego Botto, die na diepgaande gesprekken met Younoussi het script schreef. Botto benadrukte dat het stuk, met een mix van ironie en humor, weergeeft hoe Younoussi niet als slachtoffer gezien wilde worden.

Lees ook: Mohamed kwam onder vrachtwagen naar Spanje en is nu maatschappelijk werker

Ahmed Younoussi kwam na zijn aankomst in Spanje in een opvangcentrum voor minderjarigen terecht. Hij leerde er Spaans en ging naar school. Zijn intelligentie hielp hem uitstekende cijfers te halen. Nu, jaren later, heeft hij een gezin gesticht en werkt hij als acteur, een beroep waarvan hij nooit had durven dromen toen hij nog in Marokko was.

Lees ook: Moustapha Kasmi, van patera-migrant tot ingenieur in Spanje

Het theaterstuk dat zijn verhaal vertelt, benadert het thema van immigratie op een unieke manier. Juan Diego Botto legt uit dat het belangrijk is om het fenomeen van immigratie te humaniseren, om te voorkomen dat migranten worden gezien als een bedreiging voor de sociale vrede. Hij hoopt dat het verhaal van Ahmed Younoussi het publiek zal helpen de situatie van immigranten vanuit een ander perspectief te zien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team