Zoeken

Algerije laat 16 Marokkaanse gevangenen vrij

3 augustus 2024 - 11:00 - Wereld

©

Algerije heeft donderdag 16 Marokkanen vrijgelaten die vastzaten in Algerijnse gevangenissen. Twee weken geleden was al een groep van zes Marokkanen vrijgelaten en naar Marokko teruggestuurd, meldt de Vereniging voor migranten in moeilijke situaties.

De Marokkanen werden na hun vrijlating naar Marokko teruggestuurd via grenspost Zouj Beghal, die speciaal voor deze gelegenheid werd geopend. De vrijgelaten Marokkanen, afkomstig uit verschillende steden in het koninkrijk, hebben hun straf uitgezeten in diverse Algerijnse gevangenissen.

Lees ook: Algerije stuurt Marokkanen na celstraf terug via landgrens

De Marokkaanse Vereniging voor migranten in moeilijke situaties benadrukt dat er nog honderden jonge Marokkanen vastzitten in administratieve detentie in afwachting van repatriëring. Ook zijn worden meerdere Marokkanen in voorlopige hechtenis vastgehouden in het buurland. Volgens de organisatie zijn er "verschillende technische en procedurele moeilijkheden" die hun repatriëring bemoeilijken.

Lees ook: Uitzonderlijke opening grens tussen Marokko en Algerije

De organisatie heeft momenteel meer dan 330 dossiers van gedetineerden en zes lichamen waarvan de families wachten op vrijlating en overdracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team