Zoeken

Ali B wil uitspraak zedenzaak niet horen

11 juli 2024 - 06:00 - Cultuur

©

Rapper Ali B zal vrijdag niet aanwezig zijn bij de uitspraak in zijn zedenzaak. Zijn advocaat Bart Swier bevestigt dit, maar geeft geen specifieke reden voor de afwezigheid. Wel benadrukt hij dat zowel vrijspraak als veroordeling een grote impact zal hebben op Ali B, die dit eerst in besloten kring wil verwerken.

De rapper wordt beschuldigd van twee verkrachtingen en twee aanrandingen, gepleegd tussen 2014 en 2018. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van drie jaar geëist. Opvallend is dat Ali B, die eerder toestemming gaf voor het filmen van het proces en regelmatig zijn verhaal deed voor de camera, nu niet aanwezig zal zijn.

Lees ook: Ali B in tranen in rechtbank

Slechts één van de drie slachtoffers, ex-Voice finalist Jill Helena, zal bij de uitspraak aanwezig zijn. Haar advocaat geeft aan dat ze dit, ondanks de zware emotionele last, belangrijk vindt uit respect voor de rechtbank en de rechtsgang.

Het Openbaar Ministerie ziet een patroon in het gedrag van Ali B, die zijn slachtoffers onder druk zou zetten om seks met hem te hebben. Naast de verklaringen van de slachtoffers zijn er ook andere getuigenissen van vrouwen die zeggen te zijn lastiggevallen door de rapper.

Lees ook: Ali B riskeert 3 jaar cel maar is niet bang

Ali B ontkent de aantijgingen of stelt dat er sprake was van flirten en dat hij geen signalen heeft ontvangen dat er iets tegen de zin van de slachtoffers gebeurde. Hij heeft aangegeven in beroep te gaan tegen welke straf dan ook.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team