2 april 2025 - 19:40 - Wereld
Een tatoeage van Pete Hegseth, de Amerikaanse staatssecretaris van Defensie, heeft de afgelopen dagen voor controverse gezorgd, met name vanwege een tatouage in het Arabisch.
Tijdens een bezoek aan de basis Pearl Harbor op Hawaï, op 25 maart, werd Pete Hegseth gefilmd tijdens een sportsessie. De staatssecretaris van Defensie, een voormalig militair die onder meer in Irak en Afghanistan diende, droeg een T-shirt waardoor de vele tatoeages op zijn rechterarm zichtbaar werden.
Lees ook: Trump: "Gaza wordt ’Riviera van het Midden-Oosten’, Palestijnen kunnen naar Marokko"
Twee van deze tatoeages trokken de aandacht. Zo is het woord "kafir", wat "ongelovige" betekent in het Arabisch, getatoeëerd net onder de inscriptie "Deus Vult", wat "God wil het" betekent in het Latijn en een strijdkreet was tijdens de kruistochten.
"Dit is niet zomaar een persoonlijke keuze, dit is een duidelijk symbool van islamofobie van de man die toezicht houdt op de Amerikaanse oorlogen", reageerde de Palestijns-Amerikaanse activiste Nerdeen Kiswani verontwaardigd op X.
"Het laten tatoeëren van het Arabische woord kafir op zijn lichaam is een teken van anti-moslim vijandigheid", stelde Nihad Awad, nationaal directeur van de Raad voor Amerikaans-Islamitische Relaties, in een persbericht.
"Voor de moslimwereld zal de tatoeage worden beschouwd als een openlijke verklaring van Hegseths vijandigheid jegens hen", meent schrijver Tam Hussein.
Lees ook: Donald Trump stuurt ervaren diplomaat naar Rabat
USA Today herinnert er aan dat het niet de eerste keer is dat de voormalige presentator van Fox News wordt beschuldigd van islamofobie. In december vorig jaar meldde het tijdschrift The New Yorker dat Pete Hegseth in 2015 stomdronken was aangetroffen in een bar in Ohio, waar hij schreeuwend opriep tot "het doden van alle moslims".
Nederland: waarschuwing voor reizen naar Marokko
Amerikaanse toeriste: "Marokko is prachtig, maar ik kom niet terug"
Bagage kwijt en hoge kosten: Australiër voelt zich bedrogen in Marokko
500.000 euro om Marokkaanse narcos te "legaliseren"
Turkije versterkt olijventeelt met genen uit Marokko
Amjad (13) droomde van baantje als uitkijk: tiener vermist
Nederland: waarschuwing voor reizen naar Marokko
500.000 euro om Marokkaanse narcos te "legaliseren"
Amjad (13) droomde van baantje als uitkijk: tiener vermist
20 uur aan een stuk rijden in Spanje: fikse boete voor Marokkaanse trucker
Drugsrazzia in Italië: Marokkaanse connecties blootgelegd
Marokkaanse drug karkoubi richt ravage aan in Spanje
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk