Zoeken

Bank of Africa haalt uit naar hackers: "Geen datalek!"

13 augustus 2024 - 23:00 - Economie

©

Naar aanleiding van een artikel van Cyber Shafarat, een website gespecialiseerd in de analyse van inlichtingen- en verkenningsgegevens, heeft een woordvoerder van Bank of Africa alle beschuldigingen van een hack ontkend. De woordvoerder verzekerde dat het informatiesysteem van de bank geen enkele vorm van hacking of inbraak heeft ondergaan.

Op 19 juli kondigde een groep hackers aan dat ze vanaf 1 augustus een cyberaanval op Marokko zouden uitvoeren. In een recent artikel meldde Cyber Shafarat dat "de aanval op de Marokkaanse bank BMCE Bank was beëindigd". Volgens de website vond de cyberaanval plaats op zondag 11 augustus. De hackers beweerden 1,18 GB aan gegevens te hebben gestolen en dreigden informatie over klanten en medewerkers van Bank of Africa te publiceren.

Lees ook: Marokkaanse hackers in vizier FBI

In totaal zouden 13 miljoen geregistreerde creditcards, 413.000 gearchiveerde kredietcertificaten, 209 niet-gearchiveerde werknemerskaarten en 31 miljoen geldige en niet-gearchiveerde rekeninggegevens het doelwit zijn geweest van de hackers. De website voegde eraan toe: "Nu zullen 5 databases worden gepubliceerd, inclusief andere bestanden, die niet zullen worden vrijgegeven totdat het bestand is gesorteerd."

Lees ook: Hack tv-zenders: Marokkaan centraal in Europees onderzoek

Op 11 februari 2023 kondigden hackers van een nieuwe cybercriminele groep genaamd Medusa aan dat ze bijna twee terabytes aan gegevens hadden gestolen van de Malinese dochteronderneming van BOA. Volgens lokale media eisten deze cybercriminelen een losgeld van 10 miljoen dollar om de vermeende gestolen gegevens terug te geven. "Hoewel er een poging tot inbraak in onze systemen is geweest, werd deze snel geblokkeerd", reageerde de bank in een verklaring. "Ons bankinformatiesysteem is op geen enkel moment aangetast."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team