Batbot
– 250g bloem
– 250g griesmeel
– 1/2 theelepel zout
– 2 theelepels gist
– warm water
Vulling
– 300 gram gehaktvlees
– 1 groene paprika, in stukjes gesneden
– mayonaise
– 1 theelepel boter
– 2 eetlepels bakolie
– 1 gehakt ui
– 1 eidooier
– een paar slabladeren
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 100g geraspte kaas
– zout
– zwarte peper
Meng het warm water, de bloem, het zetmeel en het zout. Kneed het deeg tot het zacht is. Verdeel het in balletje en duw ze plat om ze een ronde vorm te geven. Laat even rusten en bak dan aan beide kanten in een vetvrije pan.
In een ander pan bak de gehakte ui met de knoflook, olie, zout en peper. Voeg de paprika en roer goed.
Doe het gehaktvlees in een kom en voeg het ui-paprika mengsel toe. Goed mengen. Voeg het eigeel en meng nogmaals.
Maak kleine balletjes van het gehaktvlees-mengsel, duw ze lichtjes plat en bak in en pan met boter.
Open de batbot één voor één, doe een beetje mayonaise, sla, een balletje gehaktvlees en een beetje geraspte kaas in. Dien onmiddellijk op.
Aubergine gevuld met tonijn
Aubergine met garnalen
Marokkaanse bladerdeeghapjes met kip
Marokkaanse worstenbroodjes
Batbot gevuld met tonijn
Marokkaanse kip worstenbroodjes