– 500 g wortels, geschrapt en in dikke schijfjes gesneden
– 2 soeplepels plantaardige olie
– 1 theelepel gemalen korianderzaad
– 1 theelepel gemalen komijn
– ½ theelepel gemalen gember
– zout
– 2 theelepels honing
– 2 soeplepels citroensap
– 1 soeplepel sinaasappelsap
– 4 soeplepel fijngesneden verse koriander
Kook de wortels in een middelgrote pan met een bodempje water gedurende ongeveer 5 minuten halfgaar. Doe ze samen met een beetje kookvocht in de kom en hak ze grof.
Verhit de olie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin het korianderzaad, de komijn en gember met een snufje zout een 3 minuten. Schep de wortels om in het specerijenmengsel. Schep de honing erdoor.
Doe het mengsel in een schaal diepe en schep het citroen- en sinaasappelsap en het korianderblad erdoor.
Bladerdeegkroon met gehakt
Marokkaanse kip worstenbroodjes
Courgettebeignets
Snelklaar slaatje
Mediteraanse groententaart
Aubergine gevuld met tonijn