Zoeken

Bedrijf daagt kerk in Tanger voor de rechter

19 augustus 2024 - 18:50 - Marokko

©

Een conflict tussen een privébedrijf en de katholieke kerk in Tanger is geëscaleerd tot een rechtszaak. Het bedrijf beschuldigt de kerk van fraude in verband met een contract voor de bouw van een privéschool.

De ruzie draait om een project voor de bouw van een privéschool op een terrein van 1000 vierkante meter, eigendom van de kerk, in het administratieve district van Tanger. Het bedrijf tekende in december 2022 een contract met de kerk, maar kreeg vertraging bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Dit vertraagde het project, terwijl de school eigenlijk klaar zou zijn voor het nieuwe schooljaar.

Lees ook: Marokko: partijen dromen van moskee in plaats van Kerk van het Heilig Hart in Casablanca

De kerk weigert nu haar contractuele verplichtingen na te komen en de nodige vergunningen voor de exploitatie van de school af te geven. Ze wil het project niet voortzetten en biedt het bedrijf twee opties: het gebouw slopen of het voor een symbolisch bedrag verkopen. Het bedrijf gaat hier niet mee akkoord en heeft de zaak voor de rechter gebracht.

Lees ook: Gezin in Tanger woont in « hol » onder kerk (video)

Bronnen melden dat de locatie van het schoolproject niet geschikt is voor een vergunning, en dat het onduidelijk is hoe het bedrijf deze in eerste instantie heeft verkregen. Het gebied is namelijk bestemd voor administratieve doeleinden. Bovendien zou een privéschool op deze locatie het administratieve district verder ontwrichten, omdat er geen parkeerplaatsen en veilige ruimtes voor leerlingen en hun families zijn. De nabijgelegen Franse school zorgt al voor overbelasting van het gebied, waardoor een andere locatie voor de nieuwe school wenselijker lijkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team