Zoeken

Belgische politie pakt moordenaar Soufiane Benali na klopjacht

6 augustus 2024 - 09:40 - Wereld

©

Mohamed-Amine Dardour (25), gezocht voor de moord op Soufiane Benali, is afgelopen zaterdag gearresteerd door de Belgische federale politie. Dardour was sinds eind juni voortvluchtig.

Samen met twee handlangers wordt Mohamed-Amine Dardour beschuldigd van de moord op Soufiane Benali tijdens een schietpartij in de nacht van 4 op 5 juli 2020 in het centrum van de Brusselse gemeente Vorst. Bij de schietpartij raakten ook twee jongeren van 17 en 19 jaar ernstig gewond.

Lees ook: Verdachten moord Soufiane Benali in 2020 in Spanje opgepakt

Een week na de moord gaven Mohamed-Amine Dardour en Youssef Jeddi, een van zijn handlangers, zich aan bij de politie. Ze werden in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van moord, poging tot moord en verbale bedreigingen, maar kregen later voorwaardelijke vrijlating met een enkelband. Ze maakten van deze situatie gebruik om te vluchten. Jeddi werd later opgepakt in Zuid-Spanje en uitgeleverd aan België. Dardour, wiens arrestatiebevel op 21 juni per abuis was ingetrokken, was sindsdien voortvluchtig.

Mohamed-Amine Dardour stond op de lijst van meest gezochte criminelen van de Belgische autoriteiten. Volgens La Dernière Heure werd hij zaterdag onder invloed van drugs gearresteerd door de lokale politie van Bodukap, nabij Mechelen. Hij had een valse identiteitskaart bij zich. Dardour werd voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Mechelen, die hem in voorlopige hechtenis plaatste. Zijn proces voor de moord op Soufiane Benali zal naar verwachting op 30 september in Brussel van start gaan, na een voorbereidende zitting op 4 september.

Lees ook: Belgische politie doet getuigenoproep voor moordverdachte Mohamed-Amine Dardour

In verband met deze zaak worden ook drie politieagenten van de zone Brussel/Zuid, een commissaris en twee inspecteurs (waaronder de zoon van de commissaris), vervolgd voor bendevorming, valsheid in geschrifte en schending van het geheim van het onderzoek. Ze zouden informatie hebben doorgespeeld aan burgers, zogenaamde "sheriffs", om de vermoedelijke moordenaars van Soufiane Benali op te sporen. Hun proces staat gepland voor 13 december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team