11 oktober 2021 - 17:24 - Economie
Brazilië is ’s werelds grootste exporteur van halal voedsel. Dit blijkt uit een rapport over de wereldwijde stand van de islamitische economie, van het internationale bedrijf Dinar Standard.
Met een export van halalproducten ter waarde van 16,2 miljard dollar, is Brazilië de grootste exporteur van halalvoedsel ter wereld. Het land exporteert 12% meer dan India, de 2ᵉ op de lijst, aldus het rapport. "Vandaag de dag zijn 1,9 miljard consumenten wereldwijd moslim. En ramingen geven aan dat voor 2060 één op de drie mensen moslim zal zijn. Je hebt dus een enorm potentieel om te verkennen," vertelt Elaine Franco de Carvalho, coördinator van Fambras Halal, één van de belangrijkste certificeerders van halal in Brazilië, aan Agencia Brasil.
Lees ook: Marokkaanse halal wil Canadese markt veroveren
"Bovendien zijn moslimconsumenten zeer loyaal. Zodra zij een gecertificeerd merk hebben gevonden dat een kwaliteitsproduct levert, blijven zij daaraan vasthouden," voegt ze eraan toe. Uit het door het Braziliaanse staatsagentschap gepubliceerde rapport blijkt dat de halalmarkt groeit in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Brazilië. Dit laatste land heeft Indonesië als grootste importeur van halalproducten.
Lees ook: Halal toerisme in 2023 terug op gang
Volgens Franco de Carvalho zijn bijna alle Europese landen en de Verenigde Staten importeurs van halal voedsel, omdat er moslims op hun grondgebied wonen. Het Braziliaanse staatsagentschap schrijft ook dat ongeveer 450 Braziliaanse bedrijven halal gecertificeerd zijn door Fambras Halal.
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkanen werken tot 14 uur/dag om Valencia op te knappen
Vader wil kinderen ontvoeren naar Marokko, meisje slaat alarm
Spanje wil controle luchtruim Sahara aan Marokko geven
Marokkaanse YouTuber Weld Chinwiya in de cel
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden