Zoeken

Britse experts waarschuwen toeristen in Marokko

4 juni 2024 - 12:00 - Wereld

©

Britse experts waarschuwen toeristen die naar Marokko en Kroatië reizen om geen kraanwater te drinken. In deze populaire vakantielanden is de toegang tot schoon drinkwater niet gegarandeerd, wat het risico op vervelende ziektes verhoogt.

Volgens de experts heeft Marokko slechts 79% toegang tot schoon drinkwater, terwijl dat in Mexico 43%, Costa Rica 80% en Kroatië 82% is. Dit beperkte toegang kan leiden tot ziekten als cholera, diarree, dysenterie, hepatitis A, tyfus en polio.

Lees ook: Bezorgdheid in Tetouan vanwege slechte smaak en geur drinkwater

Toeristen wordt daarom geadviseerd om alleen flessenwater of gefilterd water te drinken en hun mond gesloten te houden tijdens het douchen en tandenpoetsen. "Sommige hotels waarschuwen wellicht dat het kraanwater niet drinkbaar is, maar als je gaat kamperen of in een hostel verblijft, is de kans groot dat je hier niet op wordt gewezen", aldus Andy Ellis, expert bij Posh.co.uk.

Lees ook: Marokko gebruikt vissen om drinkwater te zuiveren

Ellis benadrukt dat hij toeristen niet wil ontmoedigen om Marokko en Kroatië te bezoeken: "We willen niemand afschrikken om deze landen te bezoeken, want er zijn prachtige bezienswaardigheden en ervaringen te beleven. Wees gewoon extra voorzichtig met wat je drinkt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team