Zoeken

Cheb Khaled aanwezig op ceremonie van trouw aan Koning Mohammed VI

1 augustus 2024 - 22:10 - Cultuur

©

De Algerijnse zanger Cheb Khaled was dinsdagavond aanwezig in M’diq om de 25e verjaardag van de troonsbestijging van Koning Mohammed VI te vieren. De artiest, die ook de Marokkaanse nationaliteit bezit, nam deel aan een receptie ter ere van de Koning.

Cheb Khaled werd woensdag verwacht bij de ceremonie van trouw aan de Koning in Tetouan, die werd voorgezeten door Koning Mohammed VI. De zanger werd gezien terwijl hij poseerde voor foto’s met aanwezige gasten en burgers.

Lees ook: Khaled: "Ik ken koning Mohammed VI sinds hij kroonprins was"

Veel Algerijnen voelen zich verraden door Cheb Khaled vanwege zijn toenadering tot de Marokkaanse leiders, vooral Koning Mohammed VI. De zanger, geboren in Oran en getrouwd met een Marokkaanse vrouw, heeft de Marokkaanse nationaliteit. Dit heeft geleid tot wrevel in zijn geboorteland, waar hij wordt beschuldigd van verraad.

Lees ook: Cheb Khaled beschuldigd van verraad, Marokko en Algerije centraal

Cheb Khaled, die al meer dan 40 jaar een wereldwijde icoon is in de raï-muziek, zou zelfs het doelwit zijn van een boycotcampagne in Algerije. Deze acties zijn ingegeven door zijn uitgesproken steun aan Marokko en zijn nauwe band met de Marokkaanse monarchie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team