Zoeken

Daesh-cel ontmanteld die aanslagen in Marokko plande

3 mei 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben een terroristische cel gelinkt aan Daesh opgerold en aanslagen op vitale installaties en veiligheidsinstellingen in het land verijdeld.

Vijf verdachten, tussen de 22 en 46 jaar oud, werden gearresteerd tijdens een antiterreuroperatie die gezamenlijk werd uitgevoerd door de Marokkaanse antiterrorisme eenheid (BCIJ) en de inlichtingendienst (DGST).

Lees ook: Terroristische cel opgerold in Errachidia, drie arrestaties (foto’s)

De verdachten werden gearresteerd in Casablanca, Tanger, Tetouan, Martil en in de landelijke gemeente Ounagha (provincie Essaouira). Ze waren van plan om gevoelige lokaties op het Marokkaans grondgebied aan te vallen, aldus de BCIJ. Het vooronderzoek wees uit dat de leden van deze terroristische cel trouw hadden gezworen aan het "kalifaat van Daesh" en hun bereidheid hadden geuit om gewelddadige acties uit te voeren tegen vitale installaties en veiligheidsinstellingen. Een van de verdachten, met kennis van elektronica, overwoog zelfs om explosieven te fabriceren, aldus de Marokkaanse inlichtingendiensten.

Lees ook: Tachtigjarige ex-jihadist vraagt gratie aan Koning Mohammed VI

Het onderzoek van de DGST bracht ook aan het licht dat de leden van deze cel zich volledig aansloten bij de extremistische ideologie van Daesh. Ze hadden onder meer deelgenomen aan propagandacampagnes die aanzetten tot geweld en de djihad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team