Zoeken

Deze stad zou Marrakech kunnen onttronen

11 juni 2024 - 17:10 - Marokko

©

Marrakech geniet al decennialang de status van populairste toeristische bestemming in Marokko. Maar er is een kanshebber om de troon over te nemen.

Terwijl de schoolvakanties naderen, tipt de Franse krant L’Est Eclair Chefchaouen als alternatief. De stad, ook wel de blauwe parel genoemd, heeft volgens de krant alles om toeristen te bekoren die op zoek zijn naar een authentieke Marokkaanse ervaring, weg van de drukte van Marrakech, Essaouira en Agadir.

Lees ook: Grootschalige toeristische renovatie in Chefchaouen

Chefchaouen, gelegen op 600 meter hoogte in het Rifgebergte, onderscheidt zich met zijn mediterraanse uitstraling en doolhof van smalle straatjes. De kenmerkende blauwe huizen, versierd met mozaïeken, planten en manden, creëren een unieke sfeer. De Callejon El Asri werd in 2023 zelfs door Housebeautiful verkozen tot vierde mooiste straat ter wereld.

Lees ook: Marrakech slachtoffer van influencers?

Naast zijn visuele schoonheid biedt Chefchaouen tal van activiteiten. Bezoekers kunnen wandelen in de bergen, het nationaal park Talassemtane verkennen met zijn rijke flora en fauna, of afkoelen bij de watervallen van Akchour.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team