Zoeken

Douzi wil stoppen met muziek

29 juni 2024 - 17:10 - Cultuur

©

De 39-jarige Marokkaanse zanger Abdelhafid Douzi, beter bekend als Douzi, overweegt om te stoppen met zijn muzikale carrière. Hij heeft daarnaast ook aangekondigd dat hij stopt als jurylid in de talentenjacht "Star Light".

Tijdens een persconferentie op donderdag, ter gelegenheid van zijn deelname aan het Mawazine Festival, maakte Douzi bekend dat hij "Star Light" verlaat vanwege ernstige rugproblemen. Hierdoor kan hij niet lang stilzitten, wat problematisch is tijdens de opnames van het programma.

Lees ook: Ook Douzi verricht Umrah (foto)

Naast zijn vertrek uit "Star Light" overweegt Douzi ook om te stoppen met muziek. De zanger benadrukte dat dit idee bij veel artiesten speelt, vanwege de druk in de muziekindustrie en de problemen en geruchten waarmee artiesten constant te maken krijgen.

Douzi ging ook in op zijn duet met landgenote Dounia Batma. "De vertraging in de release van de ’duo’ heeft het nummer ’ouderwets’ gemaakt", aldus Douzi. De release van de single is dus onzeker.

Lees ook: Marokkaanse zanger Douzi geopereerd

Donderdagavond trad Douzi op op het Nahda-podium tijdens de 19e editie van het Mawazine Festival - Rhythms of the World, dat zaterdag eindigt. Hij bracht een selectie van zijn grootste hits, waaronder "Mariama", "Amar", "Hesdou wala ghirou", "BamBara", "El Mouja", "Ya lli Nassini", "Chouf Chouf" en zijn recente hit "Al Basha", die meer dan 14 miljoen views heeft op YouTube, meldt persagentschap MAP. Douzi opende zijn concert met "Ana Maghribi" en sloot af met "Laâyoune Ainya", een ode aan de Groene Mars die generaties lang in het geheugen gegrift staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team