Zoeken

Dubai levert zoon Ridouan Taghi uit aan Nederland

27 juli 2024 - 18:50 - Wereld

©

Faissal Taghi, de oudste zoon van de beruchte crimineel Ridouan Taghi, is na een jaar detentie in Dubai overgedragen aan Nederland. Hij wordt gezien als een belangrijke figuur in de criminele organisatie van zijn vader en wordt verdacht van witwassen en betrokkenheid bij grootschalige drugshandel en geweld.

Taghi werd vrijdag onder zware beveiliging per privévliegtuig naar Nederland gebracht, samen met een andere verdachte die wordt beschuldigd van internationale drugshandel. Beide mannen zullen binnenkort voor de rechter verschijnen.

Lees ook: Zoon Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd, Nederland eist hem op

De arrestatie van Faissal Taghi vond plaats nadat zijn vader in 2019 werd opgepakt. Hij zou sindsdien de leiding over de organisatie hebben overgenomen en instructies hebben ontvangen van zijn vader vanuit de gevangenis, onder andere over een ontsnappingsplan en witwaspraktijken.

Faissal Taghi wordt ook verdacht van het vormen van een superkartel in Dubai met de Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale. Deze laatste werd in 2021 gearresteerd en aan Italië uitgeleverd. Samen zouden ze goed zijn geweest voor een derde van de Europese cocaïnehandel.

Lees ook: Neef Ridouan Taghi 26 jaar cel in voor moord op Derk Wiersum

Faissal Taghi wordt door justitie beschouwd als de rechterhand van zijn vader. Zijn naam dook op in verschillende internationale onderzoeken, waaronder een onderzoek naar een Amsterdams platenlabel dat verdacht wordt van witwassen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team