Zoeken

Duitsland levert Raja Casablanca-voorzitter uit aan Marokko

19 juli 2024 - 18:50 - Wereld

©

De Duitse autoriteiten bereiden zich voor om Mohamed Boudrika, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalclub Raja Casablanca, uit te leveren aan Marokko. Boudrika werd op 16 juli gearresteerd op de luchthaven van Hamburg.

Het kantoor van de procureur-generaal in Hamburg heeft bevestigd dat Mohamed Boudrika in voorlopige hechtenis zit in afwachting van zijn uitlevering aan Marokko en dat de procedures hiervoor al zijn gestart.

Lees ook: Russisch-Marokkaanse voetbaldeal bijna ontspoord door malafide makelaar

"Ik kan bevestigen dat Mohamed Boudrika op 16 juli 2024 op de luchthaven van Hamburg is gearresteerd op verzoek van de Marokkaanse autoriteiten voor voorlopige hechtenis. Hij zit nu vast in afwachting van zijn uitlevering. Het bureau van de procureur-generaal van Hamburg is begonnen met de uitleveringsprocedures. Er kan momenteel geen aanvullende informatie worden verstrekt," vernam Hesport van een officiële Duitse bron.

Na een vlucht van bijna zeven maanden zal Boudrika worden teruggestuurd naar Marokko om voor de rechter te verschijnen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende zaken, waaronder het uitgeven van ongedekte cheques, fraude met onroerend goed, verduistering, valsheid in geschrifte en het gebruik van valse documenten.

Lees ook: Vastgoedfraude in Casablanca: verkozenen en ondernemers centraal

Mohamed Boudrika verliet Marokko in januari 2024 na een reis met zijn team naar de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel er geruchten gingen over een vlucht, hield hij vol dat hij een hartoperatie had ondergaan en zou terugkeren zodra hij hersteld was. Zijn afwezigheid van meer dan zes maanden zaaide echter twijfel, zelfs onder de meest trouwe supporters van Raja Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team