Zoeken

Eigendommen Marokkaanse crimineel in beslag genomen

5 juni 2024 - 23:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Fez heeft beslag gelegd op de eigendommen van een gevaarlijke crimineel die deel uitmaakte van de bende die tien jaar geleden twee geldtransporten in Tanger heeft overvallen. Ook de goederen van zijn broer en zus, die worden vervolgd voor witwassen, werden in beslag genomen.

De rechtbank heeft beslag gelegd op alle onroerend goed, roerende goederen en bankrekeningen van de drie beklaagden. Ze werden ook elk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 300.000 dirham. De rechtbank deed uitspraak minder dan twee maanden nadat de kamer voor witwassen zich over de zaak had gebogen.

Lees ook: Tanger: overvallers geldtransport gearresteerd

De hoofdverdachte, Mokhlis El Abouchi, was al door het assisenhof in Tanger veroordeeld tot levenslang, een straf die hij uitzit in de Toulal 2-gevangenis in Meknes. In tegenstelling tot zijn broer en zus, die afwezig waren en bij verstek werden veroordeeld, was El Abouchi aanwezig bij de zitting in de rechtbank van Fez. Zijn broer was eerder al veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, een straf die in hoger beroep werd teruggebracht tot 6 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team