Zoeken

Einde douaneconflict tussen Mauritanië en Marokko

3 mei 2024 - 11:00 - Wereld

©

Mauritanië heeft donderdag bekendgemaakt dat de verhoging van de invoerrechten op Marokkaanse landbouwproducten die het land doorkruisen, wordt ingetrokken. De maatregel was vier maanden van kracht.

Sinds donderdag zijn Marokkaanse fruit en groenten die door Mauritanië gaan, weer onderworpen aan de oude invoerrechten, zo meldt een bron uit de transportsector aan Média24.

Lees ook: Mauritanië en Marokko in overleg over douaneconflict

De Mauritaanse autoriteiten hadden in januari besloten om de invoerrechten op Marokkaanse producten te verhogen om "de lokale productie te stimuleren". Deze maatregel werd veroordeeld door Marokkaanse truckers, die opriepen tot een herziening ervan.

De verhoging van de invoerrechten leidde tot een aanzienlijke daling van de handel en een stijging van de prijzen van Marokkaanse fruit en groenten in Mauritanië. Tegelijkertijd zorgde het voor lagere prijzen van sommige groenten in Marokko.

Lees ook: Mauritanië perst Marokkaanse vrachtwagens af, schuld van Algerije?

De beslissing van Mauritanië om de verhoogde invoerrechten te schrappen komt op een moment dat de spanningen tussen de twee landen toenemen. De Marokkaanse regering heeft de Mauritaanse autoriteiten bekritiseerd vanwege hun blokkade van Marokkaanse vrachtwagens die de grens over wilden steken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team