5 juni 2023 - 10:00 - Economie
Piepkleine stadsauto’s worden steeds populairder en ook Fiat heeft er nu eentje in zijn aanbod: de Topolino. De auto wordt geproduceerd in de Stellantis-fabriek in de Marokkaanse stad Kenitra, en vormt samen met de Citroën Ami en de Opel Rocks-e, een trio van originele vierwielers.
De Topolino valt op door zijn originele design, met een roldakje en ronde koplampen is het een soort elegante Fiat 500 met een zomerse kleurstelling. De terugkeer van dit legendarische voertuig symboliseert het engagement van de site om zijn portfolio van elektrische vierwielers uit te breiden.
Lees ook: Marokko krijgt eerste testcentrum voor autoprototypes in Afrika
De Fiat Topolino is een elektrisch autootje dat speciaal bedoeld is voor gebruik in stedelijke omgevingen. Het heeft dezelfde technische kenmerken als de vorige modellen van de Stellantis groep: twee zitplaatsen, een lichtgewicht ontwerp en een composiet kunststof carrosserie. Zijn 100% elektrische motor van 6 kW (8,2 pk) wordt aangedreven door een 5,5 kWh batterij die een actieradius van 70 km en een topsnelheid van 45 km/u garandeert.
Lees ook: Ferrari viert Rabat (video)
Het voertuig wordt op 4 juli 2023 aan het publiek voorgesteld en zal begin 2024 op verschillende Europese markten te koop zijn. Tegen 2030 zou de Stellantis-fabriek in Kenitra zo’n 50.000 elektrische vierwielers per jaar moeten produceren. De prijs is nog niet bekend, maar zou in dezelfde orde van grootte moeten liggen als zijn grotere zussen.
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkanen werken tot 14 uur/dag om Valencia op te knappen
Vader wil kinderen ontvoeren naar Marokko, meisje slaat alarm
Spanje wil controle luchtruim Sahara aan Marokko geven
Marokkaanse YouTuber Weld Chinwiya in de cel
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden