Zoeken

Gad Elmaleh tot christendom bekeerd? Komiek reageert

24 juli 2024 - 22:10 - Cultuur

©

De Marokkaans-Canadese komiek Gad Elmaleh heeft gereageerd op de hardnekkige geruchten over zijn vermeende bekering tot het christendom.

Deze geruchten ontstonden na de release van zijn film "Reste un peu" in november 2022, waarin zijn personage het jodendom verlaat voor het christendom.

Lees ook: Marokkaanse komiek Gad Elmaleh in koppel met bekende Amerikaanse actrice?

In een interview in het programma Legend benadrukt Gad Elmaleh dat hij "niet bekeerd" is tot het christendom en "geen doop" heeft aangevraagd. Hij beschrijft zichzelf als "zeer open met het geloof", maar betreurt dat "het openstaan voor broederschap en toenadering tot andere religies veel mensen niet bevalt".

Lees ook: Gad Elmaleh over ontmoeting moeder met Charlotte Casiraghi

Gad Elmaleh, geboren in een Joods-Marokkaanse familie in Casablanca, vertelt over zijn jeugdervaringen in een kerk en zijn kennismaking met een Mariabeeld. "Ik ben opgegroeid in een Joods-Marokkaans gezin, in een islamitisch land. Dankzij God, Marokko en deze Joods-Arabische cultuur heb ik echte broederschap gekend", aldus de komiek. "Tegenwoordig school ik mezelf bij. Ik heb lessen gevolgd aan het Collège des Bernardins en ik neem Thora-lessen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team